Wildlife photography
Ptilinus pectinicornis - © Tim Faasen

Introductie

Welkom op deze website
Op deze site vindt u een overzicht van natuurfoto's van Tim Faasen, als ecoloog werkzaam bij ecologisch adviesbureau Ecologica in Maarheeze en aangesloten bij stockbureau KINA.

Het fotografische werkveld dat Tim bestrijkt is zeer breed en omvat in principe vrijwel alle denkbare planten- en diergroepen, maar de nadruk ligt toch wel op het fotograferen van insecten. Daarbij hecht hij veel belang aan de betrouwbaarheid van de determinatie van de afgebeelde soorten. Voor soortgroepen aan de randen van zijn kennisbereik maakt hij dan ook veelvuldig gebruik van zijn netwerk van specialisten.
Met name in de macrofotografie zoekt Tim ook graag de grenzen van het haalbare op in vergrotingsmaatstaf en scherptediepte. Zijn fotografie gaat dan ook heel wat verder dan de normale 1:1-macrolenzen: zelfs microscoopobjectieven en technieken zoals focusstacking (het digitaal combineren van opnamen die focussen op verschillende delen van een onderwerp) worden frequent ingezet.

Gebruik van beelden
De beelden die op deze website staan, zijn allemaal digitaal beschikbaar. Het merendeel in 10 megapixel JPEG-files. Mocht u een beeld hebben gevonden dat u zou kunnen gebruiken, bijvoorbeeld voor een publicatie, neem dan even contact op via het contactformulier op deze site. U ontvangt dan zo spoedig mogelijk een prijsopgave. Vermeld in uw bericht uw adresgegevens en het doel waarvoor u de foto('s) wilt gebruiken. Gaat het om een publicatie? Dan gaarne het medium, de oplage en de gewenste maat vermelden.
Gebruik van beelden voor goede doelen of wetenschappelijke publicaties ondersteunt Tim vaak door de beelden tegen gereduceerd tarief of zelfs kosteloos ter beschikking te stellen.