Wildlife photography
Ptilinus pectinicornis - © Tim Faasen

Introductie

Welkom op deze website
Op deze site vindt u een overzicht van natuurfoto's van Tim Faasen en Karin Albers, beiden als ecoloog werkzaam bij ecologisch adviesbureau Ecologica in Maarheeze en beiden ook aangesloten bij stockbureau KINA.

Tim Faasen
Het fotografische werkveld dat Tim bestrijkt is zeer breed en omvat in principe vrijwel alle denkbare planten- en diergroepen, maar de nadruk ligt toch wel op het fotograferen van insecten. Daarbij hecht hij veel belang aan de betrouwbaarheid van de determinatie van de afgebeelde soorten. Voor soortgroepen aan de randen van zijn kennisbereik maakt hij dan ook veelvuldig gebruik van zijn netwerk van specialisten.
Met name in de macrofotografie zoekt Tim ook graag de grenzen van het haalbare op in vergrotingsmaatstaf en scherptediepte. Zijn fotografie gaat dan ook heel wat verder dan de normale 1:1-macrolenzen: zelfs microscoopobjectieven en technieken zoals focusstacking (het digitaal combineren van opnamen die focussen op verschillende delen van een onderwerp) worden frequent ingezet.

Karin Albers
Karin richt zich binnen de natuurfotografie veel meer op vormen en structuren. Zij tracht in haar beelden algemene verschijnselen op een verrassende manier te laten zien. Daarnaast hebben ook planten en vegetaties haar aandacht.

Gebruik van beelden
De beelden die op deze website staan, zijn allemaal digitaal beschikbaar. Het merendeel in 10 megapixel JPEG-files. Mocht u een beeld hebben gevonden dat u zou kunnen gebruiken, bijvoorbeeld voor een publicatie, neem dan even contact op via het contactformulier op deze site. U ontvangt dan zo spoedig mogelijk een prijsopgave. Vermeld in uw bericht uw adresgegevens en het doel waarvoor u de foto('s) wilt gebruiken. Gaat het om een publicatie? Dan gaarne het medium, de oplage en de gewenste maat vermelden.
Gebruik van beelden voor goede doelen of wetenschappelijke publicaties ondersteunen wij vaak door de beelden tegen gereduceerd tarief of zelfs kosteloos ter beschikking te stellen.

Zoekt u een foto die u niet kunt vinden op deze site? Aarzel dan ook niet om even contact op te nemen. Wij hebben meer beschikbaar dan deze site laat zien en ook een netwerk van andere fotografen die wij voor u kunnen benaderen.